EVROPSKI KADROVSKI KONGRES IN LETNA SKUPŠČINA EVROPSKE KADROVSKE ZVEZE – EAPM

eapmMed 21. in 23. oktobrom je v Valenciji potekal Evropski kadrovski kongres, katerega sta se udeležila predsednik SKZ, Rok Zupančič in predsednica Nadzornega odbora, Vanda Pečjak. Vodilna tema letošnjega kongresa je bila Talent & Trust: Aligning strategies”. Tematika je bila predstavljena s teoretičnega in razvojnega vidika s strani priznanih profesorjev. V diskusiji so udeleženci panelov izpostavili svoje praktične primere in dileme v španski praksi.

V procesu odkrivanja, iskanja in razvoja talentov pomembno vlogo igrajo tako starši kot družbeno okolje, izobraževalni sistem, vodje in prav tako kadrovski strokovnjaki. Med profesorji je bil zelo odmeven prispevek Charlesa Handyja, ki pri svojih 83. letih še vedno razmišlja strateško in poudarja, da bi morali že sedaj predvidevati, kaj se bo dogajalo leta 2050 v družbenem in poslovnem okolju ter temu prilagajati kadrovske strategije na ravni države in podjetij.

V sklopu kongresa je potekala tudi letna skupščina EAPM, kjer so delegati potrdili finančno poročilo za leto 2014poročilo nadzornega odbora in sprejeli kriterije za izbor gostitelja evropskega kadrovskega kongresa. Novi polnopravni član EAPM je postala kadrovska zveza Hrvaške – HR centarArmenija, ki je tako pridobila opazovalni status ter Izrael, s statusom dopisnega člana.

DSC01520
Skupščina je razrešila dosedanje člane vodstva EAPM in izvolila novo vodstvo EAPM:

  • Predsednik, BOB CARLTON, Anglija
  • Podpredsednik, LUCAS VAN WEES, Nizozemska
  • Auditor, KIM STAACK NIELSEN, Danska

Dosedanji predsednik zveze Izy Behar je na kongresu tudi svečano predal svojo funkcijo nasledniku.
 

Naslednji evropski kadrovski kongres bo leta 2017 v Franciji, za leto 2019 pa se za organizacijo zanimata Slovenija in Ciper.