Slovenski Kadrovski Kongres 2016

SKK

Približuje se Slovenski kadrovski kongres 2016, na katerem ne smete manjkati tudi vi!

Tako kot vsako leto, se bomo tudi letos potrudili za odlične in zanimive govorce, vedno aktualno temo ter še za več zabave in druženja kot v prejšnjih letih.

Tokratni kongres ima naslov in rdečo nit »Od ideje do rezultatov«. Prvi dan kongresa si bomo pod drobnogled vzeli ter natančno pogledali orodja, s katerimi merimo različne kadrovske dejavnike. Vedeti moramo namreč, kaj se v organizaciji dogaja, kaj je potrebno izboljšati oz. spremeniti, če želimo dobro idejo pripeljati do željenih rezultatov. V prvem delu boste tako spoznali nove trende pri merjenju kadrovskih procesov, programov in rezultatov, kaj vse lahko merimo in zakaj jih potrebujemo.

Verjetno ste že prav vsi bili v situaciji, ko ste slutili ali bili celo prepričani o tem, kaj v organizaciji ne deluje oz. kaj bi bilo potrebno spremeniti, a se ta potrebna sprememba ni zgodila. Kaj torej lahko naredimo, da sprejmemo in uvedemo spremembe, ki nas bodo pripeljale do željenih rezultatov? 

Za manjše spremembe se je praviloma lažje odločiti in jih uvesti, a ko govorimo o večjih spremembah, ki se nanašajo na celotno organizacijo, večje investicije ali sprejemanje težkih odločitev, ki vplivajo na vse zaposlene, se vodstvo precej težje in bolj previdno odloči za spremembe, čeprav bi bile v tem primeru bolj potrebne.

Žal ne obstajajo navodila in recepti, kjer bi na lahek način dobili odgovor na zgornje vprašanje. Vsaka organizacija ima drugačno organizacijsko kulturo, prav tako so si med seboj različni zaposleni, ki tvorijo osnovne celice organizacije. Enostavnih in enakih navodil za vse ni.

Tega se še kako zavedamo, zato bo imel letošnji kongres močan poudarek na primerih iz prakse. Navodil vam ne moremo dati, lahko pa vam pokažemo veliko različnih praktičnih primerov organizacij, kjer so se lotili sprememb, ki so jim prinesle merljive rezultate. Primeri bodo zelo različni, domači, tuji, iz gospodarstva in prav tako javne uprave. Verjamemo, da se bomo prav vsi lahko iz vsake predstavitve in predavanja nekaj naučili ter to prenesli v delovno okolje.

Letošnji kongres pa je še v nečem drugačen, morda celo prelomen. Prvič se bo namreč zgodilo, da bo v istem času in na isti lokaciji (v Portorožu) potekal tudi SKOJ – Slovenski kongres odnosov z javnostmi. V ta namen sta se obe organizacijski ekipi povezali, skupaj organizirali večerno zabavo ter za vas pripravili obilico presenečenj. Verjamem, da imamo s PR-ovci kar precej skupnega in v organizacijah z njimi pogosto sodelujemo. Zdaj se boste lahko z njimi družili, se zabavali v sproščenem okolju ter navezovali nove stike.

Do vključno 31. januarja vas nagradimo z ugodnejšo kotizacijo!

Ne čakajte na pomlad in si že danes zagotovite mesto na letošnjem kongresu! 

 

rokzupančič
Rok Zupančič
Predsednik Slovenske kadrovske zveze

  b09043f9-eee0-4b80-9f5b-4fceae7b2e44                                                                                                                                                header_logo