Vabilo na predavanje: Varovanje osebnih podatkov in uredba GDPR

 

 

 

 

 

Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine ter Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine  v torek, 6. 3. 2018 ob 11. uri vabita na predavanje: Varovanje osebnih podatkov in uredba GDPR. Predavanje se bo odvilo v prostorih GZDBK.

 

 

V zadnjem letu je za vsa podjetja zelo aktualna tema nova zakonodaja Evropske unije s področja varstva podatkov – Uredba (EU) 2016/679 oziroma s krajšo označbo uredbo ‘GDPR’. Zakonodaja, ki je bila sprejeta že aprila 2016, se začne v Sloveniji in v ostalih državah članicah Evropske unije neposredno uporabljati 25. maja 2018. Države članice EU so do navedenega dne zavezane sprejeti veljavno zakonodajo, s katero bodo določila uredbe prenesle v svoje pravne rede. Neposredna uporaba uredbe pa pomeni, da bodo njena določila na prelomni dan začela veljati in se bodo posamezniki nanje lahko neposredno sklicevali, ne glede na to, če slovenski zakonodajalec do takrat sprejme ustrezno zakonodajo ali ne. Izgovora za podjetja torej ne bo, vsebina uredbe je že dolgo znana – nanjo bodo morali biti vsi pravočasno pripravljeni.

 V letu 2018 se torej obetajo velike spremembe, zato je nujno, da se nanje pripravimo že danes. Med drugim bodo vsi subjekti na trgu, ne glede na velikost, ob izpolnjevanju zakonskih kriterijev, vezanih na dejavnost podjetja, zavezani imenovati pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (Data protection officer). Prav tako se omejuje rok trajanja hrambe osebnih podatkov, spremembe so pri namenih obdelave osebnih podatkov, določajo se strožji pogoji za pravno veljavno privolitev posameznika v obdelavo osebnih podatkov (opt-in privolitev). Spreminja se celo definicija osebnih podatkov, kataloge zbirk osebnih podatkov nadomeščajo evidence obdelav, poudarja se profiliranje, vgrajeno in privzeto varstvo podatkov itd.


Vabljeni na predavanje, kjer bosta pravnici Maja Brajnik in Zlatka Markovič predstavili:

·Cilje in namen nove Uredbe GDPR

·Kaj se dogaja z implementacijo Uredbe GDPR v Sloveniji in kaj je razbrati iz predloga ZVOP-2?

·Podlaga za obdelavo osebnih podatkov (zakonska podlaga in privolitev ter razlike)

·Glavne novosti Uredbe GDPR (vloga pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov, kdaj so potrebne ocene učinkov?…)

·Kako postopati v primeru varnostnega incidenta?

· Kakšen bo vpliv nove zakonodaje na kadrovsko področje?

·Primere iz prakse

 

O predavateljicah:

 Maja Brajnik, je pravnica, ki je svojo karierno pot začela na Kadrovski asistenci. Ukvarja se s svetovanjem delodajalcem iz področja delovnega prava in jim pomaga pri izvedbi zahtevnejših delovnopravnih postopkov. V zadnjih dveh letih svoj čas aktivno posveča področju varstva osebnih podatkov ter vzpostavljanjem skladnosti procesov poslovanja podjetij z novimi predpisi. Iz področja delovnega prava in varstva osebnih podatkov redno piše strokovne članke ter predava pri različnih založbah in izobraževalnih inštitutih.

Zlatka Markovič, je korporativna pravnica, ki si karierno pot gradi predvsem v gospodarskem pravu. Po opravljenem pravniškem državnem izpitu je bila višja pravosodna svetovalka na višjem sodišču. Izkušnje ima tudi v odvetništvu, dobri dve leti pa se kot korporativna pravnica posveča zavarovalnemu pravu ter širši sferi civilnega prava. V okviru delovanja na področju varstva osebnih podatkov ima izkušnje s svetovanjem in postopki skladnosti poslovanja pri različnih podjetjih in organizacijah, s pripravo strokovnih člankov in izvedbo strokovnih predavanj ter s pregledi Informacijskega pooblaščenca.


Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun DKD Dolenjske in Bele krajine pri ABANKA, d. d., Ljubljana, številka SI56 5010 0801 6040 979, SWIFT ABANKE je: ABANSI2X, sklic 20180306. Namen plačila: plačilo kotizacije. Društvo ni davčni zavezanec, zato pri nakazilu ni potrebno prišteti DDV! Matična številka DKD DBK: 1148605000. Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Rok za prijavo in plačilo kotizacije je do vključno 1. marca 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijava je možna na povezavi: http://www.gzdbk.si/si/koledar/prijava/?did=2896&m=3&l=2018. 

Predavanje je izključno za člane DKD DBK,  GZDBK in ostalih društev SKZ. Cena predavanja je 50 €.


Vljudno vabljeni!