Zdravi na kvadrat

Zakon delodajalcem določa obvezne aktivnosti iz načrta promocije zdravja na delovnem mestu. Vendar to še zdaleč ni dovolj za dvig kvalitete zdravja in posledično življenja zaposlenih. Z Dnevom zdravja in športa za gospodarstvo želijo na GZS spodbuditi zavedanje vsakega posameznika o pomembnosti vpliva zdravega življenjskega sloga na njegovo zdravje. Dan zdravja se bo odvijal na svetovni dan Zemlje, 22. aprila 2015 na stadionu MORS (za poslovno stavbo GZS, Kardeljeva ploščad, Ljubljana) za Bežigradom v Ljubljani. Zaposleni se bodo lahko udeležili številnih brezplačnih aktivnosti, potekale pa bodo: športne aktivnosti s športnimi društvi, test hoje na 2 km, delavnica nordijske hoje in teka, aktivnosti za zdravje: meritve in svetovanja.

Vse aktivnosti bo spremljalo prijetno družabno vzdušje. Vsako uro bodo izžrebali več nagrad za udeležence in podelili posebne nagrade podjetjem z večjim številom udeležencev. Udeleženci iz podjetij se bodo lahko glede na interes vpisali v programe športnih društev.

Da bi se lahko Dneva zdravja in športa udeležilo čim več zaposlenih, vključno z izmenskimi delavci, bodo navedene aktivnosti potekale tako v dopoldanskem kot v popoldanskem času, od 10h do 18h.

Prijave za podjetja zbirajo do 13. aprila na zdravi2@gzs.si. Prijavnico najdete v priponki. Za dodatne informacije se lahko obrnete na Alenko Dovč, telefon: 01/5898 401.

PRIJAVNICA NA DAN ZDRAVJA IN ŠPORTA ZA GOSPODARSTVO