Amerika išče matematike, kaj pa mi?

V Ameriki so ocenili, da bo še 13 let povpraševanje po diplomantih STEM (t.j. Science, Technology, Engineering andMath) večje od ponudbe. Kako je s tem pri nas, ne vemo.

Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijsko tehnologijo (FAMNIT) iz Univerze na Primorskem v sodelovanju s podjetjema Arhea, strokovnjaki za trženjske raziskave in Trescon, strokovnjaki s področja razvoja kadrov in headhuntinga, odločila izvesti raziskavo. Le-ta bo dala vpogled: 1) kako široko so pri nas zaposljivi matematiki,2) kaj delodajalci iščete pri njihovem zaposlovanju, 3) koliko delovnih mest se za matematike potencialno odpira v prihodnje.

S pridobljenimi podatki bo FAMNIT lahko posodobila svoje programe, s čimer boste delodajalci pridobili boljši in bolj primeren kader, diplomanti pa bodo študij zaključili z novimi znanji in kompetencami, s katerimi se bodo lažje soočili z iskanjem zaposlitve in izzivi samega dela.

Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno. Vljudno vas vabimo, da si vzamete največ 10 minut časa in čim prej izpolnite vprašalnik, s čimer boste bistveno prispevali k uspešnosti raziskave.