Jesenski dogodek DKD Ljubljana: Kako kadrovik pokaže svoje rezultate?

SKZ_drustva-logo_JPG_72dpi-01DKD Ljubljana vljudno vabi na jesenski dogodek z naslovom: “Kako kadrovik pokaže svoje rezultate?”, kjer bomo govorili o tem, ali sploh znamo meriti rezultate na področju HR ter jih tudi smiselno predstaviti in prestaviti v prakso s ciljem prispevati k poslovni uspešnosti in razvoju HR področja. Kako nam lahko pri tem pomaga HR analitika?

Dogodek bo potekal v sredo, 14. oktobra 2015, s pričetkom ob 14. uri v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani (Predavalnica FELU). Svoje poglede na to področje nam bodo s pomočjo primerov dobrih praks predstavili zanimivi gostje in sicer Esther Bongenaar (vodja tima HR analitike pri podjetju Shell International), Božo Belčec (HR direktor podjetij Hypo Alpe-Adria-Bank in Hypo leasing) ter glavni izvršni direktor / generalni direktor slovenskega podjetja.

slide-4Sledila bo okrogla miza, na kateri bodo gostje skupaj z moderatorko Viviano Žorž (vodja marketinga in PR pri podjetju Adecco) govorili o merjenju rezultatov na področj HR in prenosu pridobljenih znanj v prakso ter inštrumentih HR analitike. Seveda boste v diskusijo preko vprašanj in svojih pogledov na področje povabljeni tudi obiskovalci dogodka.

PROGRAM SREČANJA:
14:00 – Pričetek dogodka in uvodni pozdrav
14:05 – Primer uporabe HR analitike v podjetju Shell (videokonferenca), Esther Bongenaar, Lead HR Analytics at Shell International,
14:40 – Pogled CEOja o njenih/njegovih pričakovanjih in zahtevah do HRM (čakamo potrditev*)
15:00 – Pogled HR managerja: Kako HR rezultate pokažemo v Hypu, Božo Belčec, HR direktor, Hypo Alpe-Adria-Bank in Hypo leasing
15:20 – Pogovor z gosti (vodi Viviana Žorž)
16:00 – Druženje udeležencev dogodka

Na dogodek se lahko prijavite najkasneje do ponedeljka, 12. oktobra na elektronski naslov jure.porenta@gmail.com

Dogodek je namenjen članom DKD Ljubljana in članom ostalih regijskih društev ter je plačljiv – po obisku dogodka vam bomo zaračunali članarino 20 EUR/osebo (v primeru, da za 2015 članarine še niste uredili) ter kotizacijo 30 EUR/osebo, ki je vezana na ta dogodek. Vsi, ki ste članarino poravnali v Paketu DKD Ljubljana do 31.marca 2015, se dogodka lahko udeležite brezplačno.

O gostih:
Esther Bongenaar is the manager of the HR Analytics team at Royal Dutch Shell.
The HR Analytics team provides strategic and analytical inputs to senior management, HR and the business to support evidenced-based decision-making on Human Capital. HR Analytics’ mission is to identify people related opportunities and risks by combined analysis of HR data and Business data, and to add a quantitative perspective to discussions on new and existing HR procedures
Esther holds a MSc degree in Operations Research (University of Amsterdam) and a PDEng degree in Mathematics for Industry (Eindhoven University of Technology). She started her career as a Business Consultant for Accenture and joined Shell Group in 2005. In her initial role as Statistical Consultant she supported a broad range of internal and external customers. Amongst others, she derived valuable insights for the Shell Scenarios Team,  refineries, LPG traders, and R&D  groups. In 2014, Esther joined Shell HR to build the HR analytics capability; she recruited a world-class team that delivers predictive analytics on Shell’s Human Capital.

Božo Belčec je direktor dveh kadrovskih služb ves čas prestrukturiranja Hypo družb v Sloveniji. Naloga kadrovskega področja je bila najprej združitev in optimizacija Lizing in bančnega področja, nato kadrovsko prestrukturiranje ter ter nenazadnje razdelitev Hypa na Banko, Leasing in “Slabo Banko”. V prvih dveh letih je optimizacijo kadrovskih resursov v zadnjem letu, ko je “Slaba Banka ” na svoji poti pa se ukvarjamo predvsem s kadrovskim potencialom in usmerjanjem le tega v prihodnost in razvo. Kadrovsko področje ima torej strateško razvojno vlogo zelo močno vpeto v skupinski HR na lokalnem področju pa je poleg navedenega glavni in odgovorni nosilec stroškovnega dela. Najpomembnejša naloga ta trenutek pa je change management, katerega smo v okviru 2×8 iniciativ peljali zadnje leto in jo poimenovali Creating future from the middle. projektna naloga ima eno izmed ključnih nalog dvigniti zavedanje in razumevanje o razliki med državno in privatno banko in nenazadnje zavedanje srednjega vodstva o njihovi odgovornosti za prihodnost.
Božo Belčec je po izobrazbi inženir varstva pri delu, sicer pa je svojo kariero v večjem delo razvijal znotraj vodenja kadrovskega področja, projektnega vodenja in IT-ja, v kovinski industriji 20 let, 4 leta v prehrambeni industriji in sedaj četrto leto v bančništvu. v vmesnem času je bil 8 let vodilni pogajalec med delodajalci in delojemalci za elektro industrijo pri gospodasrski zbornici Slovenije.

Veselimo se ponovnega snidenja z vami in vas do našega srečanja lepo pozdravljamo!

Robert Kaše
predsednik DKD Ljubljana