Kadrovske prakse v okviru KADROSPEKTA

Študentje in člani Društva študentov kadrovskega menedžmenta, so mesec april poimenovali kar mesec KADROSPEKT, kot se je imenovala naša prva študentska konfereca na FDV. Letos so se odločili, da namesto en dan, posvetijo kar cel mesec organiziranju dogodkov pomembnih za študente tako kadrovske smeri, kot ostalih smeri na Fakulteti za družbene vede.

Vabljeni na kadrovske prakse skozi ves mesec april.


5. april 2017 od 14.00 do 16.00

Kadrovska praksa: Kako zaslužiti denar s svojim hobijem ali idejo?

Vsak ima željo zaslužiti denar s svojim hobijem ali idejo. DŠKM ravno zato oragnizira seminar, na katerem boste izvedeli, kako lahko svoje ideje spremenite v dober posel. Velikokrat se pogovarjamo o svojih idejah s prijatelji na kavi, a premalo je takšnih, ki v teh idejah prepoznajo poslovno priložnost in jo uresničijo. Skozi seminar bomo spoznali kako se pripraviti na to, da uspešno izvedemo prvi korak, oziroma kako svojo idejo ali svoj hobi spremenimo v dober posel. Vabljeni vsi študentje, ki že razmišljate o samostojni podjetniški poti in vsi, ki ste že imeli kakšno zamisel, pa niste vedeli kako jo uresničiti!

Delavnico bo vodila strokovnjakinja na področju Bogdana Rejc.


12. april 2017 od 14.00 do 16.00

Kadrovska praksa: Delavnica profesionalnega socialnega orodja LinkedIN.

Delavnica LinkedIn je kot nalašč za vse, ki šele stopate na trg dela kot tudi za tiste, ki iščete nove zaposlitvene izzive. Strokovnjakinja na področju Milena Pervanje s podjetja Amrop, nam bo skozi delavnico predstavila kako na Linked In ustvariti dober profil, ki bo prepričal delodajalce in nam pomagal do potrebnih izkušenj na poslovnem področju. Nato nam bosta še študenta in člana Društva študentov kadrovskega menedžmenta, predstavila kako poteka selekcija in iskanje kadrov preko socialnega omrežja LinkedIn, nekdo izmed sodelujočih pa bo izžreban za profesionalno ocenitev lastnega profila Linkedin s strani predavateljice.


19. april 2017 od 16.00 do 17.30

Kadrovska praksa: Delavnica neverbalnega komuniciranja

Kot bodoči kadroviki se zavedamo pomembnosti vseh dejavnikov pri iskanju nove zaposlitve, zato smo se odločili, da s pomočjo strokovnega sodelavca opozorimo na neverbalno komunikacijo, skozi katero povemo veliko tako svojim prijateljem kot kadroviku pri kateremu iščemo zaposlitev.

Psiholog in profesionalec na področju neverbalnega komuniciranja Roman Šuštaršič nam bo skozi predavanje predstavil ključne poteze neverbalnega komuniciranja pri iskanju nove zaposlitve, da si olajšamo delo pri prepričevanju delodajalcev.

Za več informacij: Društvo študentov kadrovskega menedžmenta ali Instagram profilu DSKM2016.