KADROVSKI SEJEM- KÖLN 2016 – »Prihodnost dela v luči 4. industrijske revolucije«

20161019_104446V času od 18.10.2016 do 20.10.2016 se je v Kölnu, Nemčija, odvijal eden največjih kadrovskih dogodkov na svetu – HR EXPO  z vodilno temo PRIHODNOST DELA V LUČI ČETRTE INDUSTRIJSKE REVOLUCIJE.  Iz DKD Gorenjska smo ga obiskale 3 članice in smo bile nad videnim in slišanim navdušene.

Sejemsko prizorišče v Kölnu je ogromno, po površini je to 4. največji sejem v svetovnem merilu. HR Expo je imel  razstavne prostore v 4 ogromnih halah, kjer  je preko 500 razstavljavcev  predstavljalo svoje storitve: kadrovske strategije, razvoj in izobraževanje, digitalizacija in HR, inovacijski trendi v HR,  pravne storitve, zaposlovanje, svetovanje in coaching, zdravo delovno okolje itd..  V okviru prireditve je bilo možno poslušati predavanja v živo, s prevodom v angleščini, se udeležiti okroglih miz ali sodelovati pri srečanjih kadrovskih strokovnjakov na določeno temo.

Nam je najbolj ostala v spominu predstavitev  »KAJ  SEM SE NAUČIL IZ  ODLOČITVE O ODREKANJU SVOJE LETNE PLAČE » . Gre za mlajšega ameriškega podjetnika, DAN PRICE, ki je leta 2004 skupaj s svojim  bratom ustanovil firmo Gravity payments. Podjetje se ukvarja z izvajanjem plačil preko kreditnih kartic, ima preko 100 zaposlenih. Podjetje je uspešno raslo. Glavni direktor Dan Price  je najbolj šokiral v l. 2015 z objavo, da se bo odrekel svoji letni plači 1 milijon dolarjev v korist projekta, da bo v času 3 let /do l. 2018/ omogočena minimalna letna plača zaposlenega 70.000 dolarjev, s čimer bodo tako vsi zaposleni imeli take prihodke, da bodo lahko  pokrivali normalne življenjske stroške. Tudi sebi je takoj znižal letno plačo na ta minimum. Vsa poslovna javnost je oporekala tej odločitvi,  ker bodo izgubili najbolje plačane kadre, da bodo izgubili  stranke ipd. Nič od tega se ni zgodilo. Promet je še naprej rastel, zadovoljstvo z delom v podjetju je še naprej raslo.

photo-2S tem svojim pristopom je želel podkrepiti teorijo, da cilj delovanja podjetja ni samo posel in čim večji dobiček, ampak je potrebno misliti na ključne akterje  posla – zaposlene, ki bodo s svojo učinkovitostjo in zadovoljstvom pri delu  prispevali k  boljšim izpolnjevanjem svojih osebnih ciljev in ciljev podjetja.

Avtor prispevka: Vanda Pečjak