Ko blokada in konflikt postaneta priložnost za graditev zaupanja

V vsakodnevnem življenju, tako poklicnem kot zasebnem, se srečujemo s konfliktnimi situacijami in tudi blokadami v delovanju ali v odnosih. Kaj je blokada? Blokada je začasna ustavitev delovanja, preprečitev gibanja. In prav to se redno dogaja v podjetjih – ko se naše delovanje ustavi, ko timi doživijo krč, ko ni pretoka idej, ko se kreativno gibanje ustavi, to povzroči status quo, ki ne omogoča razvoja.

Tudi konflikt velikokrat razumemo in doživljamo kot blokado, premalokrat pa kot priložnost za razvoj. Preseganje blokad in upravljanje s konflikti je kompleksen in globok proces, ki zahteva avtentičen odnos do nas samih in drugih. Pri obeh procesih smo intenzivno vpeti v dogajanje, tako na čustvenem, telesnem in miselnem nivoju. Zato je pomembno, da pri pridobivanju kompetenc preseganja blokad in upravljanja s konflikti vključimo vse tri nivoje. Predvsem pa je pomembno, da se tekom izobraževalnega procesa soočamo z resničnimi primeri, se na njih učimo in spoznavamo.

O vsem tem bomo govorili na izkustveni delavnici Preseganje blokad in reševanje konfliktov v okviru Akademije Ko radi in dobro delamo.

Delavnico vodita mag. Nataša Kofol in Aleš Kranjc Kušlan.


DATUM DELAVNIC AKADEMIJE KO RADI IN DOBRO DELAMO

6. in 7.4.2017  Preseganje blokad in reševanje konfliktov – ROK ZA PRIJAVO: 3.4.2017

13. in 14.4.2017 Medgeneracijsko sodelovanje in upravljanje z raznolikostjo

KOTIZACIJA
Cena posamezne delavnice: 200€ + DDV

Popusti:
Za imetnike certifikata Družini prijazno podjetje: 10% popust
Za drugo, tretjo… osebo iz istega podjetja: 15% popust

Popusti SE seštevajo!

KOMU JE IZOBRAŽEVANJE NAMENJENO?

Na izobraževanje vabimo “ambasadorje organizacijske kulture”: ključne vodje, perspektivne kadre, kadrovske managerje, sodelavce za področje družbene odgovornosti, neformalne vodje…

PRIJAVA

 Za vsa vprašanja smo vam na voljo:
Ekvilib Inštitut
Telefon: 01 430 3751 ali 01 430 3752
Mobilni telefon: 041 878 131
E-pošta: info@ekvilib.org
www.ekvilib.org