Mediacijske spretnosti na ravni vodenja

SKZ_drustva-logo_JPG_72dpi-09Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju s Sekcijo za ravnanje s človeškimi viri in Medobčinskim društvom varnostnih inženirjev Novo mesto organizira predavanje Mediacijske spretnosti na ravni vodenja.

Kdaj: ponedeljek, 11. april 2016, ob 14.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 – II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj predavanja:
Predavnje bo smiselno slonelo na Raziskavi o menedžerjih (Tough Going Survey – Conflict, Bullying and Harassment at Work, Conflict Management Plus, 1999), ki izkazuje, da je obvladovanje konfliktov (vključno s pritožbami in disciplinskimi obravnavami) druga najbolj zahtevna naloga menedžerjev in kadrovikov, takoj za primarnimi delovnimi opravili svoje funkcije v podjetju. Številni menedžerji se bojijo, da bi postali magnet za nezadovoljstvo zaposlenih, če bi se »vmešavali« v medosebne konflikte. Ogibanje le-tem sestavnim nalogam sodobnega učinkovitega menežerja ali kadrovika podjetja praviloma stane veliko preveč. A učinkovitega “upravljanja” težavnih odnosov in situacij se lahko priučimo.
Mediacijske spretnosti bodo prav vsem menedžerjem pomagale, da postanejo boljši in učinkovitejši vodja. S pomočjo tega znanja in veščin se je mogoče znebiti stresa, zmedenosti in strahu, povezanih z obvladovanjem konfliktov in reševanjem sporov na delovnem mestu. Menedžerji, ki uporabljajo tehnike mediacije, se znajo s zahtevnimi odnosi spopasti ter so se sposobni izogniti jeznemu, strupenemu vedenju, ki izvira iz konfliktnega vedenja sodelavcev, drugih zaposlenih in strank.

Na predavanju bomo odgovorili na vprašanja:

  1. Kako ohranimo dialog, raziščemo občutljive situacije ter obvladujemo disfunkcionalno, razdiralno vedenje?
  2. Kakšna je ocena učineka konflikta na organizacijo in kako se odločati o nadaljnih postopkih?
  3. Kakšne so smernice za boljšo prakso, načine nadzorovanja in ocenjevanja ter predlogi o postopkovni umestitvi mediacije?

Kotizacija:

Člani GZDBK, DKD DBK in DVINM: brezplačno
Ostali: 30 € + DDV
Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemajo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 7. 4. 2016. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 201604112 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si.

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.