Stres in izgorevanje (zaposlenih in kadrovskih delavcev) v času epidemije – glavni dejavniki in priložnosti za preventivno ravnanje

Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice in portal Psihologinja Lara vas vabita na brezplačni online zoom pogovor:

Stres in izgorevanje (zaposlenih in kadrovskih delavcev) v času epidemije – glavni dejavniki in priložnosti za preventivno ravnanje v četrtek 6. maja 2021, ob 14.00 uri na ZOOM povezavi https://us02web.zoom.us/j/89166283860.

Naša sogovornica v spletnem pogovoru bo Lara Delić je univ.dipl. psihologinja.
Diplomo za terapevtko medicinske hipnoze je opravila pod okriljem Društva za medicinsko hipnozo Slovenije pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, dipl. univ. psih.. Lara je edukantka transakcijske analize na TA akademiji pod vodstvom dr. Zorana Milivojevića, dr. med. Usposabljanje za mediatorko je zaključila v Svetovalno izobraževalnem centru Mi pod vodstvom mag. Janija Prgiča. Lara je licencirana svetovalka Profile XT
Od leta 2015 sodeluje z Oddelkom za psihologijo Univerze v Mariboru kot asistentka za področje psihologije. Ohranjanje stika z akademsko strujo jo podpira pri tem, da na svoji strokovni poti ubira pristope in metode, katerih učinkovitost in koristnost sta znanstveno podprti. Verjame, da je poslanstvo slehernega posameznika izboljšanje kvalitete življenja vseh nas. Svoje poslanstvo uresničuje z edukacijo in opolnomočenjem drugih, da si v prvi vrsti zagotovijo lastno blagostanje in srečo, saj s tem dvigujemo skupno zavest in kvaliteto družbe.

Pogovor bo povezovala predsednica Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice Mirjana Ivanuša-Bezjak.

S svojimi vprašanji in razmišljanji se boste lahko vključili tudi vsi prisotni. Pogovor je brezplačen in bo trajal predvidoma do 15.30.

Od marca 2020 smo zaposleni prisiljeni zaradi omejitev delati od doma na daljavo ali fizično v pisarni (ob upoštevanju omejitev). Vsak zaposleni ima različne pogoje in zadolžitve pri svojem delo. Pri tem se zaposleni in kadrovski delavci srečujemo z velikimi izzivi.

Skupaj z predavateljico bomo razmišljali:
– o naglih spremembah delovnih pogojev in zahtev;
– o temeljnih vzrokih za nastanek izgorelosti in kako so se le ti zaostrili v času epidemije;
– o naraščajočem digitalnem stresu in pasteh dela od doma;
– kako prepoznati signale prekomerne izpostavljenosti stresu;
– kako lahko preventivno ravna posameznik;
– kako lahko preventivno postopa predstavnik podjetja;
Kako doseči ravnovesje ? Kako ohraniti notranji mir in trezno razmišljati ter delovati ?

Več informacij o dogodkih društva najdete na
https://www.facebook.com/Dru%C5%A1tvo-za-kadrovsko-dejavnost-1460569930654783/