Utrinki z letošnje Konference o zavzetosti – V iskanju zavzetosti skozi medgeneracijsko sodelovanje in vodenje

14390778_1013883285388700_6558761324756733982_n

Vzajemno partnersko sodelovanje = medgeneracijsko sodelovanje

Pod okriljem Slovenske kadrovske zveze (SKZ) in Slovenskega društva za odnose z javnostmi (PRSS) je v četrtek, 22. septembra 2016, potekala 3. KONFERENCA O ZAVZETOSTI: V iskanju zavzetosti skozi medgeneracijsko sodelovanje in vodenje. 

Dr. Nikolaj Mejaš (O. K. Consulting) je predstavil psihološke profile posameznih generacij ter opozoril predvsem na zavedanje izvora razlik, ki izvirajo predvsem iz različnih socializacijskih značilnosti generacij. Izpostavil je pomembnost zavedanja različnih zgodovinskih okoliščin, vrednot ter vzgojnih vzorcev, zaradi katerih se posamezne generacije razlikujejo. Prav tako je predstavil tudi usmeritve za uspešno medgeneracijsko sodelovanje in vodenje različnih generacij. Andrej Breznik (Mindtectonica) je nato osrednjo temo povezal s konceptom sreče pri delu in doživljanjem zavzetosti na ravni posameznika, ne glede na generacijo. Opozoril je na pogosta zmotna prepričanja, da so srečni zaposleni bolj sebični ter leni, kar pa ne drži. Izpostavil je pomembno povezanost med srečo in višjo produktivnostjo na delovnem mestu. Anisa Faganelj (Mediade) se je osredotočila na izsledke raziskave Zlata nit v povezavi z generacijami. Opozorila je na trend apatičnosti in manjše motivacije za osebnostni razvoj pri zaposlenih, ko dopolnijo 40 let oz. so že dlje časa zaposleni na določenem delovnem mestu. Svojo predstavitev je zaključila z lepo mislijo Henrya Forda, ki je danes ob hitrem tehnološkem razvoju, vedno bolj aktualna: »Vsakdo, ki se neha učiti, postane star, ne glede na to, ali jih šteje 20 ali 80. Kdor se neprestano uči, ostane večno mlad.«

20160922_152613

Na konferenci smo spoznali tudi tri zanimive prakse s področja medgeneracijskega sodelovanja in vodenja generacij. Metoda Debeljak (Zavarovalnica Triglav) je predstavila primer dobre prakse ter analizo medgeneracijskega sodelovanja v njihovem podjetju, Mateja Panjan (Danfoss Trata) program vzajemnega mentorstva, temelječega na prostovoljstvu ter Marko Sitar (Tactical HRM), ki nam je predstavil njihovo interno akademijo.

 

OGLEJTE SI PREDSTAVITVE

Izbrane povzetke predstavitev si lahko ogledate na naslednji povezavi.