Zaključna konferenca projekta EQPOWEREC

rsng

EQPOWEREC

Enakost spolov pri razdelitvi ekonomske moči: razumevanje in preseganje ovir enakosti spolov pri odločanju v gospodarstvu

   Vabilo na Zaključno konferenco projekta EQPOWEREC

 

Spoštovani,

V veliko čast nam je, da vas lahko povabimo na Zaključno konferenco v okviru projekta EQPOWEREC. Konferenca bo v sredo, 7. septembra 2016 v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana).

Enakost spolov je ena pomembnejših razvojnih prioritet na evropski ravni in na nacionalni ravni. S projektom EQPOWEREC (akronim za EQual POWER in EConomy), ki je sofinanciran iz Programa Norveškega finančnega mehanizma 2009–2014, želimo prispevati k enakosti spolov pri odločanju na gospodarskem področju. V zadnjem letu in pol smo na Univerzi v Ljubljani v okviru projekta posebej skrbeli za ozaveščanje, mreženje, razvoj ustreznih politik in organizacijskih praks ter pospeševanje transnacionalnega sodelovanja. Pri doseganju ciljev projekta Univerza v Ljubljani (Fakulteta za družbene vede), kot koordinator projekta, sodeluje z izkušenimi in strokovnimi partnerji iz Norveške in Slovenije: BI Norveško poslovno šolo, Združenjem Manager in Slovensko kadrovsko zvezo.

Glavni cilj konference je predstavitev končnih rezultatov projekta in najboljših praks iz Norveške, kot tudi ovir in priporočil za slovenske odločevalce na institucionalni in organizacijski ravni.

Prisotnost na dogodku so potrdili ugledni norveški strokovnjaki in strokovnjakinje iz BI Norveške poslovne šole, ki bodo z nami delili uspešne prakse pri doseganju enakosti spolov v upravnih odborih; pomembni predstavniki/-ce političnega okolja, ki bodo predstavili svoja mnenja o osnutku zakonodaje o ukrepih za uravnoteženo zastopanost žensk in moških na mestih odločanja v gospodarstvu; uspešni menedžerji in menedžerke, ki se nam bodo predstavili/-e kot prejemniki/-ce nagrad »Managerkam prijazno podjetje«; kadrovski strokovnjaki in strokovnjakinje, ki bodo predstavili/-e uspešne kadrovske prakse v naših organizacijah ter podpornice karier mladih žensk, ki bodo predstavile argumente za pomembnost spodbujanja študentk na njihovi karierni poti.

 Zanimivih vsebin in govorcev/-k ne bo manjkalo, zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite 7. septembra 2016 na Zaključni konferenci.

Program konference je na voljo tukaj

Zaradi organizacije dogodka so prijave obvezne. Potrditev prisotnosti, prosimo, pošljite na e-naslov: jasna.mikic@fdv.uni-lj.si, najkasneje do ponedeljka, 5. septembra 2016.

 Iskreno upamo, da se boste odzvali našemu vabilu. Za vse nadaljnje informacije in dogovore smo vam na razpolago.

V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljamo.

red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, vodja projekta EQPOWEREC